Miten tapetti liimataan

Tarvittavat työkalut
Ämpäri
Maalirulla
Painerulla
Kynä
Sponge
Lasta
Harja
Kirjuriveitsi
Taso
Seinän valmistelu

Poista vanha maali tai tapetti

Ennen uuden tapetin kiinnittämistä on erittäin tärkeää valmistella seinä kunnolla poistamalla kaikki olemassa olevat tapetit tai maalit. Suosittelemme, ettei vanhaa tapettia jätetä seinälle. Jos sinulla on vaikeuksia poistaa vanhaa tapettia, yritä kostuttaa sitä kevyesti lämpimällä vedellä prosessin helpottamiseksi.

Varmista, että pinta on sileä ja puhdas

Varmista ennen tapetin kiinnittämistä, että pinta on sileä ja että siinä ei ole virheitä. Levitä tarvittaessa kittiä seinään vanhan pinnoitteen poistamisen jälkeen tasoittaaksesi mahdolliset kuopat.

Huokoisille pinnoille, kuten hiotuille seinille ja seinille, joissa on lastulevyä, on tärkeää käyttää pohjamaalia ennen tapetointia. Lisäksi jos pinnalla on kirkkaita värejä, jotka saattavat näkyä tapetin läpi, pohjamaalaus on suositeltavaa virheettömän viimeistelyn varmistamiseksi.

Tapetointi

Tapetin tarkastaminen

Ennen kuin kiinnität tapetin seinälle, tarkista huolellisesti jokainen kaistale, jotta voit varmistaa, että kaikki kaistaleet ovat mukana ja että niissä ei ole vaurioita tai vikoja.

Ensimmäisen kaistaleen merkitseminen

On tärkeää merkitä seinä tarkasti ennen ensimmäisen tapettikaistaleen kiinnittämistä. Piirrä vaakatasoa, mittanauhaa ja kynää käyttäen seinään pystysuora viiva tapetin leveyden verran etäisyydelle seinän reunasta. Nämä merkinnät toimivat ohjeena, kun sijoitat ensimmäisen kaistaleen seinälle. Varmista, ettei viiva ole liian tumma, jotta se ei näy tapetin läpi.

Tapettiliisterin valmistelu

Kaada ämpäriin 1,7 litraa kylmää vettä tapettiliisteripakkausta kohti.
Lisää vähitellen kaikki tapettiliisteri veteen jatkuvasti sekoittaen.
Sekoita vettä, jotta syntyy pyörreilmiö.
Kun olet odottanut 10 minuuttia, sekoita tapettiliisteri uudelleen. Se on nyt käyttövalmis.

Huomaa: Jos olet ostanut liiman joltain muulta valmistajalta, noudata pakkauksessa olevia valmisteluohjeita.

Liiman levittäminen suoraan seinään

Levitä liimaa vähitellen seinälle noin yhden kaistaleen leveyden verran pienellä välyksellä. Levitä uusi liima-annos vasta tapettikaistaleen liimaamisen päätyttyä. Käytä telaa tai sivellintä varmistaaksesi tasaisen peittävyyden koko seinän pinnalla. Seinän asianmukainen peittäminen liimalla on ratkaisevan tärkeää, jotta tapetin alle ei muodostu kuplia.

Tapettinauhojen järjestäminen

Asettele tapettikaistaleet niin, että niiden reunat asettuvat tiiviisti päällekkäin ja paina ne tiukasti paikoilleen. Optimaalisen tuloksen saat käyttämällä painerullaa, jotta kiinnittyminen on varmaa. Kiinnitä huomiota kuvion kohdistamiseen tapettia kiinnittäessäsi ja vältä liiman joutumista valokuvatapetin etupinnalle.

Huomautus: Vältä tapetin rypistymistä, jotta kankaaseen ei synny mahdollisia halkeamia.

Tapetin tasoittaminen

Tasoita kaistaleet varovasti käsilläsi tai painerullalla aloittaen keskeltä reunoja kohti. Pienet kuplat tai rypyt häviävät, kun tapetti kuivuu. Jos tapetin etupinnalle ilmestyy liimapilkkuja, poista ne varovasti kostealla liinalla tai sienellä ennen liiman kuivumista.

Huomio: Vältä pinnan hankaamista; poista liima sen sijaan varovaisin, kevyin liikkein.

Ylimääräisen tapetin leikkaaminen:

Kun olet liimannut kaikki kaistaleet seinään, leikkaa tarpeettomat palat pois tapettilapalla ja terävällä veitsellä.

Anna liiman kuivua täysin 24 tuntia ennen kuin arvioit lopputuloksen. Varmista tänä aikana, että huoneessa ei ole vetoa.

Istu alas ja nauti virkistyneestä tilasta!

Huomautus: Vinyylitapetit eivät ole yhtä hengittäviä kuin kuitukangastapetit. Jos ne levitetään tiiviille pinnalle, joka imee huonosti kosteutta, niiden täydellinen kuivuminen saattaa siksi vaatia lisäaikaa.