Miten tapetti liimataan

TAPETIT JA SEINÄN MAALAUS

Tapettikaistaleet on numeroitu siinä järjestyksessä, jossa ne kiinnitetään seinälle.

Aloita vasemmalta ja siirry oikealle. Huomaa, että tapettikaistaleiden tulee tarttua toisiinsa reunoiltaan.

TYÖKALULUETTELO
Kauha
Maalirulla
Painerulla
Kynä
Sieni
Lasta
Sivellin
Paperileikkuri
Taso
VALMISTELU
1
Poista ensin kaikki vanha maali tai tapetti.
Puhdista seinäpinta vanhasta tapetista tai maalijäämistä. Vanhaa tapettia ei suositella jätettäväksi seinälle. Jos sinulla on vaikeuksia poistaa vanhaa tapettia, kokeile kostuttaa se lämpimällä vedellä.
2
Varmista, että seinäpinta on sileä ja puhdas.
Vanhasta maalista puhdistettu seinä voidaan mudata epätasaisuuksien tasoittamiseksi. Hiekkapitoiset tai hyvin imukykyiset seinät on pohjustettava ennen tapetointia. Imukykyisiä seiniä ovat esimerkiksi rapatut seinät, seinät, joissa on vanha tapetti, lastulevy jne. Lisäksi kirkkaat pinnat on pohjustettava, jotta seinän väri ei näy tapetin läpi.
TAPETIN ASENNUS
1
Tarkista tapetti
Varmista ennen seinän teippaamista, että kaikki liuskat ovat paikoillaan eivätkä ne ole vaurioituneet tai revenneet. Tapettiliuskat on numeroitu ylä- ja alareunassa siinä järjestyksessä, jossa ne on liimattava seinään. Aloita vasemmalta ja siirry oikealle.
2
Merkitse, mihin kohtaan seinää ensimmäisen kaistaleen pitäisi tulla.
Ensimmäisen kaistaleen oikea, tasainen liimaaminen seinään on ratkaisevan tärkeää. Käytä vesivaa'an, mittanauhan ja tussin avulla pystysuoria viivoja tapetin leveyteen seinän reunasta alkaen. Tämä auttaa sinua asettamaan ensimmäisen tapettikaistaleen oikein seinälle. Varmista, että ohjausviivat eivät ole liian paksuja ja tummia, sillä muuten ne näkyvät.
3
Tapettiliiman valmistelu
Kaada tarvittava määrä kylmää vettä ämpäriin (katso taulukko alla). Aloita veden sekoittaminen pyörremäiseen liikkeeseen - kunnes syntyvä pyörre on voimakas. Vasta sitten aloita liiman kaataminen tasaisesti ja jatka veden sekoittamista minuutin ajan. Anna seoksen levätä 10 minuuttia ja sekoita uudelleen. Nyt liima on valmis käytettäväksi.

Määrä

< p class="text-light">1 pakkaus

Veden määrä

1,7 l

Pinta-ala (m²)

10 m²

Huomio: Pinta-ala (m²)

< p class ="text-light">10 m²

Huomio: Jos haluat käyttää toisen valmistajan liimaa, noudata ohjeita pakkauksessa.

4
Levitä liima suoraan seinälle
Levitä liimaa noin yhden tapettikaistaleen leveydeltä pienellä varalla. Teippaa seuraava seinäosa vasta, kun olet saanut edellisen tapettiliuskan valmiiksi. Käytä tähän telaa tai sivellintä. On tärkeää peittää koko seinäpinta liimalla, sillä liiman puuttuminen jostain kohdasta johtaa ilmakuplien muodostumiseen.
5
Asettele tapettikaistaleet niin, että niiden reunat ovat lähellä toisiaan, mutta eivät ole päällekkäin, ja paina ne tiukasti kiinni.
The corrected version: Parhaan tuloksen saat käyttämällä painerullaa. Kun kiinnität seuraavan tapettikaistaleen, varmista, että kuvio täsmää ja että liima ei jätä tapetin etupuolelle tahroja, jotka näkyvät, kun tapetti kuivuu. Huomautus: Varmista, ettei tapetissa ole ryppyjä tai kupruja, sillä ne voivat johtaa tapetin halkeiluun.
6
Tasoita koko tapettipinta
Tasoita tapetti käsin tai painerullalla liikkuen keskeltä ulospäin. Pienet kuplat tai rypyt häviävät, kun tapetti on kuivunut. Jos tapetin etupuolelle ilmestyy liimatahroja, pyyhi ne varovasti kostealla liinalla tai sienellä odottamatta liiman kuivumista.
7
Leikkaa ylimääräinen tapetti pois
Kun koko pinta on tapetoitu, leikkaa ylimääräinen pinta pois tapettilastalla ja terävällä tapettiveitsellä.
8
Odota 24 tuntia, että liima kuivuu kokonaan, ja nauti lopputuloksesta. Tänä aikana huoneessa ei saa olla vetoa.
Nyt voit istua mukavasti ja nauttia uudesta huoneestasi!
Huomio: Vinyyli-tapetit hengittävät vähemmän kuin fleece-tapetit. Paksulle ja vähemmän huokoiselle pinnalle levitettäessä kuivuminen voi kestää pidempään.